Unde esti: Magazin sport Crosul Paradisul Verde 2017 Mai 28 2017-05-28 - Crosul Paradisul Verde - REGULAMENT

2017-05-28 - Crosul Paradisul Verde - REGULAMENT

Crosul Paradisul Verde - 28 mai 2017

Regulament

Fiecare participant la Crosul Paradisul Verde trebuie să ia la cunostinta, să accepte și să respecte următorul regulament. Nerespectarea sa poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii în concurs sau eliminarea din competiție, în timpul concursului sau ulterior acestuia.

 

Înscriere

Prin înscrierea în concurs și plata taxei de participare, concurenții acceptă și își asumă integral prezentul regulament. Înscrierea se face în limita numărului maxim de participanți anunțat de organizatori.

Se poate înscrie în competiție orice persoană care a împlinit 18 ani. Pot participa și copiii care nu au împlinit 18 ani, cu acordul scris și însoțiți de un părinte sau tutore legal. Întreaga responsabilitate legată de participarea minorului la competiție revine adultului însoțitor. Înscrierea copiilor în probele adresate lor se va face de catre un părinte.

Participantii trebuie sa fie in buna stare de sanatate pentru a participa la astfel de evenimente. Raspunderea asupra starii de sanatate revine exclusiv participantilor.

Taxa de participare nu este returnabila, în cazul în care o persoană înscrisă nu mai poate sau nu mai dorește să participe la eveniment, din orice motiv. Din colectarea taxelor de participare se acoperă cheltuielile logistice, premiile, cronometrajul, asistenții de traseu, etc.


Procesul de inscriere

 • La receptia Paradisul Verde Sport & Spa, în numerar sau card
 • Numerar sau cu card bancar în magazinul HyperSport (București, Șos. N. Caramfil 34 – cartier Aviaţiei)
 • Plata cu card bancar pe magazinul online www.hypersport.ro sau pe alte situri partenere

 

Taxa de participare se poate plati în intervalul 12mai-27mai 2017.

 

Taxele de participare sunt:

·       copiii 3-13 ani: gratuit

·       tineri 14-17 ani: 15 Lei

·       Adulți (18+) – rezidenți în Paradisul Verde: 40 Lei

·       Adulți (18+) - locuiesc în afara Paradisului Verde: 50 Lei

 

NOTA: În caz de neprezentare la start, descalificare, abandon, retragere din concurs din orice motiv taxa de participare nu se returnează.

 

Echipament proba de alergae

 • Numarul de concurs, afisat vizibil
 • Incaltaminte adaptata pentru alergare. Echipament de sport adaptat vremii.

 

Ridicare pachet

Pachetele de concurs se ridică pe baza unui act de identitate, din locatiile si la orele afisate conform programului anuntat pe site.

La ridicarea numerelor de participare fiecare participant trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declaraţie de responsabilitate, prin care își asumă riscurile ce rezultă din participarea la un astfel de eveniment și orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

Participanţii minori trebuie să vină la ridicarea pachetului insoțiți de către un părinte sau tutore legal care va semna Declaratia de proprie raspundere si pentru minor.

Cronometraj

Cronometrajul la probele de adulti se face cu ajutorul unui sistem pe baza de cip. Acesta trebuie purtat tot timpul cursei, conform indicatiilor primite de la organizatori.

Cipul se returneaza la finalul concursului. Nereturnarea sa atrage dupa sine obligatia de plata a sumei de 50 lei pentru pierderea cipului.

La probele de copii, se vor ierarhiza primii 3 alergatori la fiecare proba, fara cronometraj electronic.

Traseul

Traseul va fi marcat cu benzi de demarcaţie și alte elemente de semnalistica vizuală. În punctele cheie vor există reprezentanţi ai organizatorilor care vor oferi ghidaj asupra direcţiei.

Exista urmatoarele distante:

Adulti: 3.2km si 8.5km

Copii: 

- 3-4 ani: ~200m

- 5-6 si 7-8 ani: ~400m

- 9-10 ani si 11-13 ani: ~1100m

Alergarea va fi pe asflat/beton.

Ședinţa tehnică va avea loc dimineaţa înaintea cursei.

Nerespectarea traseului stabilit duce la eliminarea concurentului din concurs. Această regulă implică trecerea prin toate punctele intermediare de control.

Traseul trebuie străbătut integral în vederea includerii în clasamentul final.

Concurenţii nu pot apela la suport pentru deplasarea pe parcursul traseului (bicicleta, moto, atv, etc).

Organizatorii sunt exoneraţi de răspundere dacă în timpul cursei publicul deteriorează marcajele de ghidare.

Fiecare participant care ia parte la eveniment este responsabil pentru propria securitate și siguranţă.

Concurenţii sunt obligaţi să protejeze/evite eventualii spectatori, mașini sau cetăţeni ajunși pe traseu.

Suporteri / Ajutor

Suporterii pot susţine orice competitor cu condiţia să respecte regulile de conduită, indicaţiile autorităţiilor și/sau ale oficialilor și să nu împiedice desfășurarea compeţiţiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), excepţie făcând cazurile deosebite și ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lângă băuturile fructele și alimentele energizante oferite de organizatori pot primii și alte alimente, lichide.

Oprirea / Retragerea din cursă:

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

 • s-a accidentat după start, iar starea să nu-i mai permite continuarea cursei;
 • în cazuri excepţionale.
 • în cazul în care observă că participantul nu respectă una dintre regulile prezentului concurs, sau cele ale bunului simţ și fair-play-ului

 

Clasament

Clasamentul final va fi stabilit în funcţie de timpul fiecărui concurent.

Vor exisa mai multe clasamente, in functie de proba.

Se vor acorda premii pentru urmatoarele categorii:

 

Adulți – Cros 3.2km

·       Feminin – open, 14+ ani: locuri 1-5

·       Masculin – open, 14+ ani: locuri 1-5


 Adulți – Cros 8.5km

·       Feminin – open, 14+ ani: locuri 1-5

·       Masculin – open, 14+ ani: locuri 1-5

 

Copii - locurile 1-3 pentru urmatoarele categorii

·       3-4 ani, Fete

·       3-4 ani, Baieti

·       5-6 ani, Fete

·       5-6 ani, Baieti

·       7-8 ani, Fete

·       7-8 ani, Baieti

·       9-10 ani, Fete

·       9-10 ani, Baieti

·       11-13 ani, Fete

·       11-13 ani, Baieti

 

Varsta se defineste in functie de numarul de ani momentul concursului. 

 

Premii si tombola

Premiile castigatorilor vor fi acordate in functie de clasamente, general si pe categorii de varsta.

Daca nu sunt prezenti la festivitatea de premiere, castigatorii (locurile de podium) isi pot ridica premiile de la Paradisul Verde Sport & Spa sau de la magazinul HyperSport (Bucuresti, Sos N.Caramfil 34), incepand cu ziua de marti, 30 mai.

Castigatorii la eventuale tombole organizate trebuie sa fie prezenti la fata locului in momentul in care se efectueaza extragerea. In cazul in care un concurent este extras si nu se prezinta in circa 30 secunde pentru a ridica premiul, se va proceda la o noua extragere. Castigatorul care nu s-a prezentat la timp nu va putea solicita premiul ulterior.

La tombola nu pot participa angajati ai companiilor organizatoare sau ai sponsorilor principali (HyperSport, Trattoria Paradis, Paradisul Verde Sport & Spa).

Premiile vor consta in produse sau servicii oferite de partenerii evenimentului. Produsele nu pot fi inlocuite si nu se poate oferi contravaloarea in bani a premiilor.

 

Alimentare

Participanţii vor avea la dispoziţie un puncte de hidratare si alimentare la start/sosire.

Se recomandă atenţie asupra hidratării, în special în condiţii de soare.

 

Condiţii ce atrag descalificarea

·    Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui.

 • Comportamentul lipsit de fair-play faţa de concurenţi sau organizatori.
 • Folosirea ajutoarelor din afară concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor etc).
 • Modificarea/schimbarea numărului de concurs
 • Distrugerea mediului înconjurător și abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu. Acestea pot fi lăsate doar în cele 2 puncte de alimentare sau in cosurile de gunoi.

 

Descalificările se pot face și după concurs în urma vizualizării pozelor, filmelor, sau a sesizării fondate a altor concurenţi.

Taxă de participare nu se va rambursa în cazul descalificării.

Responsabilitate

Participanţii își asumă întreaga responsabilitate asupra capacităţii de participare, din punct de vedere fizic / medical. Recomandăm efectuarea unor controale medicale de specialitate înaintea participării la evenimente fizice de anduranţă, care presupun un nivel crescut de efort.

Organizatorii sau partenerii evenimentului nu pot fi făcuţi răspunzători de nici o dăuna rezultată în urmă participării voluntare la concurs – probleme fizice/medicale, răniri sau orice vătămare corporală, invaliditate sau deces.


Alergarea pe orice tronson de drum public se face cu respectarea regulilor de circulaţie și a legislaţiei în vigoare. Pe traseu pot fi întâlnite vehicule, biciclisti sau pietoni. Participanţii trebuie să aibă în vedere aceste situaţii și să se comporte adecvat. Orice accident în care sunt implicaţi participanţii de la Crosul Paradisul Verde, survenit în timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi în responsabilitatea celor implicaţi în accident.

Întreg evenimentul de alergare se desfășoară cu respect faţa de mediul înconjurător. Prin urmare, concurenţii vor manifesta un comportament civic în ceea ce privește menţinerea curăţeniei și a protejării mediului natural si a atmosferei civilizate din complexul rezidential. Nu se acceptă aruncarea gunoaielor de orice natură în alte spaţii decât punctele de alimentare sau cosuri de gunoi.

Concurenţii vor manifesta un comportament civilizat, fair-play, faţă de ceilalţi participanţi în cursă.

Nerespectarea normelor de conduită poate duce la eliminarea concurenţilor din concurs, la decizia organizatorilor.

Imagine

Organizatorii Crosului Paradisul Verde au drepturi de imagine asupra întregului eveniment. Organizatorii pot utiliza imagini foto și video în diverse materiale de comunicare realizate cu ocazia concursului, atât din timpul desfășurării cât și în fazele de start și finish/premiere.

Forţa majoră

În caz de forţă majoră, organizatorii pot luă decizia unor modificări de traseu sau program. La limită, se poare decide inclusiv amanarea cursei, în situaţii excepţionale. Prin forţa majoră se înţelege orice eveniment care ar putea avea influenţa semnificativă asupra bunei desfășurări a competiţiei, cum ar fi: furtuni, dezastre naturale sau evenimente social politice majore. În aceste situaţii, taxă de participare nu va fi returnată.

Organizatorii pot efectua modificari ale programului, traseului sau ale altor detalii ale concursului, in functie de situatii diverse ce pot aparea pe parcursul derularii proiectului (ex: conditii meteo nefavorabile, includerea unor noi elemente in program, etc). Aceste modificari vor fi anuntate participantilor si celor interesati prin intermediul sitului si la fata locului.